Kannattaako asunnon myynti itse?

Perinteinen ajatus asuntokaupoista sisältää kiinteistönvälittäjän mukanaolon, mutta moni miettii kannattaako asunto myydä mieluummin itse? Nykyään perinteisen välittäjäkaupan rinnalle on noussut vaihtoehto: kiinteistön tai asunnon myynti itse. Yhä useampi valitseekin mahdollisuuden kääriä hihat ja hoitaa kaupan omatoimisesti. Tämä tuo monipuolisesti uusia mahdollisuuksia asuntomarkkinoille, mutta vaatii jonkin verran tietoa ja ymmärrystä alan käytännöistä.

Säästä aikaa, rahaa ja vaivaa turvallisesti

Moni pohtii asunnon myymistä itse ennen kaikkea välityspalkkioiden säästäminen mielessä. Aivan ilmaista asunnon myyminen ei koskaan ole, sillä myyntiin liittyy aina kustannuksia. Ottamalla asunnon myyntiprosessin omiin käsiin voit kuitenkin itse päättää, kuinka hoidat nämä kulut. Clousin kiinteä kertahinta (asunto-osakkeet 1000€, kiinteistöt 1200€) on helppo hinnoitella mukaan asunnon myyntihintaan.

Mikäli asunnon myyminen omin voimin on uutta, voit harkita Clous-palvelua. Olemme tukenasi asuntokaupan avainosa-alueilla koko myynnin ajan ja vastaamme kysymyksiisi. Laadimme puolestasi mm. asuntokaupan sopimukset sekä autamme kuvittamaan vastustamattoman myynti-ilmoituksen. Clousin avulla sinun tarvitsee vain täyttää asuntosi tiedot järjestelmään, pitää asuntosi siistinä näyttöjä varten sekä esitellä asunto kiinnostuneille ostajille.

Clousin hinta sisältää seuraavat asunnon myyntiä edistävät toimenpiteet:

Selkeät ohjeet ja lain mukaiset sopimukset

Tiedämme, että asunnon myynnissä on tiettyjä osa-alueita, jotka on mukavampi hoitaa ammattilaisen avulla. Tahdomme Clousilla tarjota kustannustehokasta apua näihin kaikista kriittisimpiin vaiheisiin. Meille on tärkeää, että asunnon myynti itse on sinulle mahdollisimman vaivatonta ja ketterää. Löydät Clousilta selkeät ohjeet kaikkiin asuntokaupan eri vaiheisiin, kuten asunnon stailaukseen myyntiä varten. Voit aina olla meihin yhteydessä, jos tulee jotain kysyttävää.

Clous hankkii aina puolestasi myyntiin tarvittavat asiakirjat ja varmistaa, että ne ovat lain mukaisesti ajan tasalla. Muista tutustua tarkasti asiakirjoihin, koska on tärkeää osata vastata ostajien kysymyksiin näytöissä.

Asuntokaupan kannalta yksi tärkeimmistä vaiheista ovat viralliset sopimukset ja asiakirjat, sillä näiden paperien sisältöä säätelee laki. Kauppa voidaan pahimmassa tapauksessa purkaa huonosti laadittujen sopimusten pohjalta. Clous laatii kohteiden kauppakirjat aina yhteistyössä juristien kanssa. Myyntiin liittyvien dokumenttien lisäksi on syytä kiinnittää huomiota ostotarjouksen lainmukaisuuteen. Clous on tässäkin apuna, sillä kaikki kauppaan liittyvät neuvottelut hoidetaan turvallisesti ja dokumentoidusti järjestelmässämme.

Myynti-ilmoituksella houkutelet ostajat paikalle

Panosta asunnon myynti-ilmoitukseen ja erityisesti valokuviin, jotta luot mahdollisimman houkuttelevan ensivaikutelman. Myynti-ilmoitukset ovat yksi Clousin vahvuuksista, sillä tiedämme, millaiset kuvat kiinnittävät ostajan huomion. Palveluumme sisältyvät mm. ammattilaisen ottamat valokuvat, 3D-kuvaus sekä virtuaalisisustettu kuva. Sinun tarvitsee vain täyttää asuntosi tiedot järjestelmäämme – me lisäämme kuvat myynti-ilmoitukseen ja jaamme sen eri kanaviin.

Clous on panostanut erityisesti moderneihin visuaalisiin palveluihin myynti-ilmoituksissaan. Esimerkiksi 3D-kierros asunnossa mahdollistaa ostajien vierailun kohteessa saman tien omalta kotisohvalta. Näin näyttöihin saapuu suuremmalla todennäköisyydellä aidosti kiinnostuneita ostajia. Asunnon houkuttelevuuteen vaikuttaa myös hinnoittelu. Suhteuta oman kohteesi hinta alueen yleisen hintatason, asunnon kunnon ja taloyhtiön tilan mukaan. Ylihinnoittelu karkottaa helposti ostajat, mutta alihinnoittelukaan ei ole hyvä juttu.

Hoida asuntokauppa Clousin avulla kotiin

Asunnon myynti itse onnistuu helposti Clous palvelun avulla.
Clous on ammattilaisena asuntosi itsemyynnin tukena!

Asunnon myynti itse on hyvä ja helppo vaihtoehto silloin, kun mukaan ottaa Clous-palvelun. Itsemyynti antaa myös lisää vapautta myyntiin. Voit sopia esimerkiksi näytöt suoraan ostajaehdokkaan kanssa, ja kaupantekoprosessi voidaan hoitaa nopeammin maaliin ilman välikäsiä. Asuntokauppa toteutuu, kun ostaja ja myyjä ovat molemmat allekirjoittaneet kauppakirjan. Asunnon hallintaoikeus siirtyy puolestaan yhdessä sovittuna ajankohtana, jolloin luovutat avaimet uudelle omistajalle.

Vastauksena otsikon kysymykseen: asunnon myynti itse on turvallista, helppoa ja kannattavaa, kun varmistaa, että on tietoinen tarvittavista asiakirjoista, asettaa hinnan oikealle tasolle, huolehtii kohteen houkuttelevuudesta sekä hoitaa kauppakirjat asiantuntijan kanssa kuntoon. Clous on ammattilaisena asuntosi itsemyynnin tukena!

Jaa blogi:

Lue myös

0