Näin luot houkuttelevan asunnon myynti-ilmoituksen

Sanotaan, että ensivaikutelman voi tehdä vain kerran – tämä pätee myös asuntomarkkinoilla. Vaikka fyysinen ensivaikutelma tapahtuu vasta silloin, kun potentiaalinen ostaja astuu asuntosi kynnyksen yli, alkaa mielikuvia muodostua jo vahvasti myynti-ilmoituksen perusteella. Tämän vuoksi ei ole aivan sama, mitä asunnon myynti-ilmoitukseen kirjoittaa tai millaisia kuvia siihen liittää.

Hyvä asunnon myynti-ilmoitus on samaan aikaa houkutteleva ja myyvä, mutta myös informatiivinen ja kattava. Myynti-ilmoituksen tulisi kertoa kaikki olennainen, mutta olla samalla myös mielenkiintoinen. Ilmoituksen tarkoitus on ennen kaikkea koukuttaa mahdollinen ostaja tutustumaan kohteeseen tarkemmin – kuinka tämä onnistuu?

Kuvilla kiinnitetään huomio

Potentiaalinen ostaja saa ensivaikutelman asunnosta myyntikuvien perusteella.
Siivoa ja stailaa kohde ennen kuvausta sekä varmista, että sinne tulvii riittävästi valoa.

Kuvat ovat usein ensimmäinen asia, jonka ostaja katsoo myynti-ilmoituksesta. Kuvien perusteella hän päättää, lähteekö hän tutkimaan kohdetta tarkemmin vai siirtyykö seuraavaan. Myynti-ilmoituksen kuvat kannattaa ulkoistaa ammattilaiselle. Asuntoja työkseen kuvaava tekijä osaa tuoda kohteesi parhaat puolet esiin sekä valita mahdollisimman edustavat kuvakulmat. Myös kuvien jälkikäsittely onnistuu ammattilaiselta nopeasti ja edustavasti.

Siivoa ja stailaa kohde ennen kuvausta sekä varmista, että sinne tulvii riittävästi valoa. Nosta kaikki kaihtimet ylös ja laita valot päälle ennen kuvausta. Varmista myös, ettei kuvissa näy liikaa henkilökohtaisia muistoesineitä tai tavaroita, sillä ne kiinnittävät ostajan huomion vääriin asioihin. Panostamalla sekä kuvien laatuun että kuvaustilanteeseen otat kaiken irti kohdekuvista ja koukutat todennäköisemmin ostajat saapumaan paikan päälle katsomaan asuntoa. Ammattilaisen tekemä pohjapiirros auttaa ostajia hahmottamaan asuntoa kokonaisuutena.

Listaa faktat, mutta kerro vähän jotain enemmän

Tee ilmoituksesta mahdollisimman helppolukuinen ja selkeä, jotta lukija saa kokonaisvaltaisen ja kattavan kuvan myytävästä kohteesta. Ilmoituksessa on tärkeää olla asunnon perustiedot aina pinta-alasta huonelukuun ja sijainnista pintamateriaaleihin. On tärkeää kertoa taloyhtiön tilasta, tehdyistä ja tulevista remonteista sekä muista asunnon teknisistä ominaisuuksista.

Muista kuitenkin kertoa lyhyesti myös muista asunnon myynnin kannalta positiivisista puolista. Lähteekö aivan talon takapihalta huippuhyvä lenkkipolku? Ovatko naapurit erityisen ihania tai löytyykö läheltä todella hyvin palveluita arkeen? Sopiiko asunto mainiosti sijoituskäyttöön tai onko taloyhtiö panostanut kattavasti esteettömyyteen? Mitä konkreettisemmin kerrot arjen asumisen kannalta positiivisia asioita sitä paremman kuvan annat myyntikohteesta.

3D-kuvauksella viedään ostaja virtuaalimatkalle asuntoon

Asunnon 3D-kuvaus vie ostajan virtuaaliesittelylle.
3D-kuvaus vie ostajan virtuaalikierrokselle asunnossasi.

3D-kuvauksella teet ostajaan todellisen wau-efektin,  3D-kuvaus vie hänet virtuaalikierrokselle asunnossasi. Ostaja luo heti alusta saakka mielikuvia siitä, näkeekö hän itsensä asumassa kohteessa, jota katselee. Virtuaalikierros on mahtava tapa antaa mahdolliselle ostajalle ensivaikutelma siitä, millainen tunnelma ja pohjaratkaisu asunnossa todella on. Virtuaalikierros vähentää usein turhia näyttöjä, sillä asuntoa tulevat katsomaan ainoastaan sellaiset ostajat, jotka ovat siitä aidosti kiinnostuneita.

Lisää ainakin nämä asunnon myynti-ilmoitukseen:

Parhaimmillaan asunnon myynti-ilmoitus välittää myytävän kohteen tunnelman suoraan mahdollisen ostajan silmien eteen. Hyvin tehdyn myynti-ilmoituksen kuvat, tekstit ja kokonaisuus luovat kiinnostuksen päästä näkemään kohde paikan päällä. Kun näin käy, olet jo huomattavasti lähempänä asuntokauppaa. Houkuttelevalla ja positiivisia mielikuvia herättävällä myynti-ilmoituksella voit saada näyttöön ostohengellä varustettuja henkilöitä, joilla on jo valmiiksi hyvä fiilis asunnon suhteen!

Lue myös miten valmistelet asunnon näyttöä varten.

Jaa blogi:

Lue myös

0